Shizukokoro  静心
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_47.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_37.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_49.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_54.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_38.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_53.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_55.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_61.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_60.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_22.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_27.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_26.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_18.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_28.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_32.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_05.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_08.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_10.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_65.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_63.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_39.jpg
       
     
Shizukokoro  静心
       
     
Shizukokoro 静心

Calming Abode

’Shizukokoro’ - meaning ‘calm mind’ was the inspiration of this abode.We wanted to create an intimate and calm environment that soothes the clients- at best serving as an escape from our daily hustle. The living room is framed using a raised timber platform with lowered timber ceiling portal which creates a cozy proportion- reminisce of a ryokan, for the owners. Shoji inspired windows are inserted as a design element that soften the natural light into the living room, creating a gentle atmosphere for contemplation and relaxation. We limited the material palette to natural elements like stone and timber so as to keep the entire apartment consistent and serene. Handcrafted objects and furnishing like the rattan lamp and hemp rug were introduced to the space to create an added sensory experience for the owners.

Total Area: 110sqm

Project Team: Kulap Loetman, Goy Zhenru

Photography: Fabian Ong

Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_47.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_37.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_49.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_54.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_38.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_53.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_55.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_61.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_60.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_22.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_27.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_26.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_18.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_28.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_32.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_05.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_08.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_10.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_65.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_63.jpg
       
     
Bukit Batok West Ave 6_Goy Architects_39.jpg